Рік Перрі / фото REUTERS

Три комітети Палати представників Конгресу США зобов'язали міністра енергетики США Ріка Перрі надати документи, що стосуються розслідування справи імпічменту Дональда Трампа.

Як повідомляє Голос Америки, про це Конгрес сповістив Ріка Перрі у листі комітетів з розвідки, нагляду і реформ та міжнародних відносин.

Читайте такожУ США арештували двох бізнесменів, пов’язаних зі скандалом навколо УкраїниЗазначається, що вимога зобов'язує міністра енергетики надати документи, пов'язані з його знаннями щодо розмови президентів Дональда Трампа і Володимира Зеленського 25 липня.

Відео дня

«Останнім часом з'явились повідомлення щодо ролі, яку ви могли зіграти у передачі чи наголошенні на меседжі президента США до президента України», – йдеться у листі.

«Ці повідомлення також викликали серйозні запитання щодо ваших зусиль натиснути на українських чиновників змінити структуру управління в українській державній енергетичній компанії на користь осіб, пов'язаних з спробами Руді Джуліані втягнути українських посадовців у наші вибори 2020 року», – зазначається у листі.

Крайній термін надання документів – 18 жовтня.

Як повідомляв УНІАН, у ЗМІ припускали, що під час розмови із Зеленським, яка відбулася 25 липня, Трамп міг неодноразово наполягати на розслідуванні в Україні дій Хантера Байдена – сина впливового політика від Демократичної партії, колишнього віце-президента США Джо Байдена.

Влітку американське видання Politico писало, що президент США доручив своїй команді з питань нацбезпеки переглянути програму з фінансування підтримки безпекової сфери України. Через перегляд програми призупинилася можливість використання передбачених у бюджеті США 250 мільйонів доларів на безпекову допомогу Україні. Восени це питання було врегульовано.

Довідка УНІАН. В Україні розслідується справа про відмивання коштів на суму понад 33 мільйона доларів при купівлі групи компаній херсонської «нафто перевалки», до якої було залучено компанії Wirelogic Technology AS, Digitex Organisation LLP, а також компанію екс-міністра екології, бізнесмена Миколи Злочевського Burisma Holdings Limited. У 2014 році членом ради директорів Burisma став син екс-віце-президента США Хантер Байден.