Турецькі війська у Сирії / REUTERS

У Міністерстві оборони Туреччини заявили, що представники курдських сил покинули зону безпеки.

У Міноборони Туреччини відзначили, що в зв’язку з цим нема потреби починати нову воєнну операцію в Сирії, що фактично означає завершення наступу, пише Reuters.

Рішення про закінчення операції було оголошено після укладення угоди між Туреччиною і Росією щодо розміщення своїх сил на кордоні з Сирією.

Відео дня

Командувач сирійських демократичних сил Мазлум Абді повідомив США, що вони виконали всі свої зобов’язання і вивели своїх бійців з контрольованої Туреччиною зони безпеки.

Читайте такожТрамп заявив, що "невелика кількість" військових США залишиться в Сирії

Як повідомляв УНІАН, Туреччина два тижні тому розпочала операцію проти курдських збройних загонів на півночі Сирії. 22 жовтня завершується 5-денне перемир'я, яке розпочалося після зустрічі Ердогана з віце-президентом США Майком Пенсом.

У вівторок керівництво сирійських курдів повідомило, що вивело свої загони з 30-кілометрової зони біля кордону з Туреччиною. Це було однією з умов для того, щоб Туреччина припинила операцію.

Після її початку американські війська в Сирії залишили райони, прилеглі до турецького кордону, а в частину контрольованих курдами районів увійшли війська сирійського президента Башара Асада, підтримуваного Росією.