Тайіп Ердоган / REUTERS

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що США повинні передати Анкарі командувача альянсом "Сирійських демократичних сил" Мазлума Абді Туреччині. Ердоган, виступаючи в четвер, 24 жовтня, на державному телеканалі TRT, назвав Абді терористом, пов'язаним із Курдською робітничою партією, пише DW.

Національні ЗМІ повідомляють, що Туреччина вважає його відповідальним за напад 2008 року на південному сході Туреччини, в результаті якого загинули 17 солдатів. Крім того, Ердоган розкритикував ряд країн, включаючи США, за те, що вони розглядали Абді як "законну політичну фігуру". Ердоган заявив, що Туреччина почне процес підготовки запиту на екстрадицію Абді.

Читайте такожТуреччина оголосила про завершення військової операції на півночі Сирії

Відео дня

У свою чергу президент США Дональд Трамп написав на своїй сторінці у твіттері, що він залишився задоволений бесідою з Абді. "Мені дійсно сподобалася розмова з генералом Мазлумом Абді. Він цінує те, що ми зробили, і я ціную, що зробили курди. Можливо, для курдів настав час вирушити в нафтовий регіон", - написав Трамп.

Тим часом, державне інформагентство Сирії, а також група військового моніторингу повідомили в четвер, що турецькі війська та їх союзники здійснили напади на сирійські урядові війська на північному сході країни, що призвело до жертв на сирійській стороні. Крім того, були зафіксовані чергові зіткнення турецьких військ із курдськими бойовиками.