Ілюстрація / REUTERS

Кандидат від опозиції Альберто Фернандес випереджає чинного президента Маурісіо Макрі на президентських виборах в Аргентині.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на офіційні дані виборчкому країни, передає РБК.

Після підрахунку 84% бюлетенів, Фернандес лідирує з 48% голосів, Макрі набирає 41%. Для остаточної перемоги Фернандесу потрібно заручитися підтримкою 45% голосів або набрати не менше 40%, але випередивши Макрі на 10%. Якщо йому цього не вдасться, обидва кандидати відправляться на другий тур, який відбудеться 24 листопада.

Відео дня

Читайте такожАргентинський песо впав після поразки президента країни на праймеріз

Вибори в Аргентині проходять на тлі високої інфляції, девальвації місцевої валюти і зростання безробіття.

Чинний президент Макрі, який прийшов до влади в 2015 році, успадкував економіку країни, що постраждала від багаторічного піронізму Крістіни Фернандес де Кіршнер, яка зараз є напарником Фернандеса.

Макрі провів сприятливі для ринку реформи і отримав сильну підтримку з боку США. Але для багатьох аргентинців він не зміг виконати свої обіцянки. Інфляція перевищує 50%, безробіття коливається вище 10%, а кожен третій в Аргентині живе за межею бідності.

Довідка. Піронізм - аргентинська політична ідеологія, пов'язана з політикою президента Хуана Перона. В Аргентині піронізм розглядався правлячими колами як альтернатива неолібералізму.