На фоні звуків сильної стрілянини солдат кричить: «Скажіть своїм людям це припинити!» / Скріншот

Під час затримання сина барона наркокартеля «Ель-Чапо» Овідіо Гусман Лопеса мексиканські поліцейські благали, щоб члени банди відмовились від спроби його порятунку.

Відео та урядовий звіт опублікувала The Guardian.

Читайте такожУ Південній Кореї перестають їсти собак: у столиці закрили останню бійню

На кадрах, зокрема, помітно, як під час перестрілки Лопес передає своєму товаришу пістолет, а потім солдати повертають його до стіни.

На фоні звуків сильної стрілянини солдат кричить: «Скажіть своїм людям це припинити!».

«Скажіть це, будь ласка, я здаюся… Скажи їм, щоб вони відступили, я цього не хочу», – продовжив він.

Заклик поліції банда сприйняла з новою силою агресії, що змусило правоохоронців відпустити сина «Ель-Чапо» в обмін на власні життя.

Зазначається, що звіт уряд опублікував задля спростування аргументів критиків, які стверджували, що невдала операція показала уряд Мексики заслабким.

Як повідомляв УНІАН, Овідіо Гусман Лопеса 17 жовтня затримали в адміністративному центрі штату Сіналоа, однак члени банди витягнули Лопеса, обстрілявши будинок, у якому поліція його утримувала.

Крім того, бойовики взяли в заручники офіцера і 9 солдатів. Критики стверджували, що влада мала б потурбуватися про підкріплення силовиками. Але влада Мексики відповіла, що для боротьби з наркокартелем армію довелося б використати вогневу силу, що неминуче загрожувало б цивільним.

За інформацією уряду, під час невдалої операції загинуло 8 осіб, хоча місцеві ЗМІ писали про більшу кількість жертв перестрілок.