У Мексиці поліція вступила в стрілянину з бойовиками наркокартелю / Twitter - Minerva

Десять бойовиків наркокартелю і четверо поліцейських загинули в стрілянині на півночі Мексики, в місті Вілла Юніон, неподалік від американо-мексиканського кордону.

Читайте такожВ Афганістані через теракт загинув генерал армії

Як повідомляє Reuters, посилаючись на місцеву владу, поліція днем вступила в стрілянину з групою важко озброєних бойовиків, які пересувалися на пікапах. Зіткнення тривало понад годину.

Відео дня

Четверо поліцейських загинули, шестеро отримали поранення. Правоохоронці ідентифікували 14 транспортних засобів, причетних до стрілянини, і захопили більше десятка одиниць зброї.

Повідомляється також про зниклих безвісти.

Нагадаємо, в жовтні в Мексиці затримали сина барона наркокартелю «Ель-Чапо» Овідія Гусман Лопеса. Однак члени банди витягли Лопеса, обстрілявши будинок, в якому поліція його утримувала.

Крім того, бойовики взяли в заручники офіцера і 9 солдатів. Критики стверджували, що влада має подбати про підкріплення силовиків. Але влада Мексики відповіла, що для боротьби з наркокартелем армії довелося б використовувати вогневу силу, що неминуче загрожувало б цивільним особам.

За інформацією уряду, під час невдалої операції загинули 8 людей, хоча місцеві ЗМІ писали про більшу кількість жертв стрілянини.