Ілюстрація / REUTERS

113 членів екстремістського угруповання "Ісламська держава" здалися уряду Афганістану 1 грудня в районі Ачин провінції Нанґархар.

Про це повідомили представники збройних сил країни, повідомляє місцева служба Радіо Свобода.

Згідно з заявою 201-го корпусу Національної армії Афганістану, серед тих, хто здався - 49 бойовиків "ІД", 21 жінка та 43 дитини.

Відео дня

Військові також стверджують, що члени "Ісламської держави" здали представникам безпекових служб 35 одиниць зброї.

Десятки представників угруповання та їхні родини мешкали в райони Шинварі та інших районах провінції Нангґархар з того часу, як "ІД" заявила про свою присутність в Афганістані в 2014 році.

Читайте такожПентагон показав відео спецоперації по ліквідації ватажка ІД аль-Багдаді

Бойовики "Ісламської держави" воювали як з урядовими військами, так і з іншим угрупованням "Талібан", а також взяли на себе відповідальність за низку нападів на цивільних осіб в цій країні.

Як заявив під час візиту до Нанґархару 19 листопада президент Афганістану Ашраф Гані, "ІД" зазнала поразки в цьому регіоні.

Протягом останніх місяців афганський уряд здійснив кілька операцій проти екстремістів "Ісламської держави" в районі Ачин. За словами урядовців, цей наступ формально завершилися 30 листопада.

За даними влади Афганістану, з моменту початку боротьби з "Ісламською державою" понад тисячу її представників разом та їхніх родичів добровільно здалися.