Пожежники помітили на узбіччі дороги хлопчика з машиною \ @DalwallinuPol

На Заході Австралії 12-річний хлопчик зміг врятуватися від лісової пожежі, яка впритул підібралася до його будинку, поїхавши на машині свого старшого брата.

Читайте такожВ Австралії врятували туристку, яка 12 днів блукала у пустелі (відео)

Підлітка, який зупинив машину на узбіччі дороги, знайшли пожежники, передає Бі-бі-сі.

Минулої неділі 12-річний Люк Старрок був удома один, коли вогонь підібрався до міста Уітбелт, розташованого на північ від міста Перт.

Його батько Іван Старрок і старший брат Дейл в цей час допомагали пожежникам гасити вогонь, який загрожував місту Могамбер. Вони наказали Люку у випадку, якщо вогонь буде наближатися до будинку, йти до апельсинового дерева, що в 4 км від дому.

Коли вогонь наблизився до дому, підліток схопив собаку і виїхав з дому на автомобілі Ford Ranger, що належав братові.

Через годину після цього пожежні помітили на узбіччі дороги хлопчика з машиною.

У цей час батько Люка і його брат вже встигли дістатися до апельсинового дерева і, не знайшовши там хлопчика, повідомили у поліцію про зникнення дитини.

"Типовий сільський хлопець, дуже кмітливий. Думаю проблема була тільки в тому, що він не дуже добре розумів, куди йому їхати, до того ж, дорогу було складно розгледіти через дим", - сказав один з пожежників міста Біндун Крейг Спенсер в інтерв'ю радіо Ей-бі-сі. "Мені здається, він трохи запанікував, і коли ми його знайшли, він зупинився на узбіччі дороги", - розповів пожежник.

Пожежні відвезли дитину з небезпечного району та передали поліцейським, які, у свою чергу, зв'язалися з батьком хлопчика.

Батько хлопчика, Іван Старрок, сказав, що пишається своїм сином. "Ми навчили його водити машину, коли йому було тільки сім років - на випадок, на зразок такого, і я пишаюся ним; він зробив рівно те, що ми йому сказали", - сказав Старрок.

Представник поліції Далуолліна Майкл Делі, передав хлопчика його батькові, закликав інші сім'ї в районах, де вирують лісові пожежі, передбачити план дій на випадок, якщо вогонь буде загрожувати їхнім домівкам.

Пожежники в Західній Австралії гасять лісову пожежу, що спалахнула на північ від міста Перт, уже протягом шести днів.