REUTERS

Європейський суд з прав людини ухвалив рішення відхилити скаргу з боку російських журналістів на їх видворення з території Литви.

Як повідомляє "Європейська правда", справа "Зарубін та інші проти Литви" стосувалися висилки Литвою і заборони на повторний в'їзд чотирьом російським журналістам пропагандистського мовника "Россия-24" після їх дій на конференції у Вільнюсі.

У своєму рішенні по цій справі Європейський суд з прав людини сьогодні більшістю голосів заявив, що їхня скарга є неприйнятною. Дане рішення є остаточним.

Відео дня

"Суд був готовий визнати, що заходи щодо заявників представляли собою порушення їх права на свободу вираження думок у відповідності зі статтею 10 Європейської конвенції про права людини. Разом з тим він постановив, що влада Литви продемонстрували необхідність і відповідність цих заходів питань національної безпеки", - йдеться в повідомленні суду.

Читайте також: "Коли все закінчиться, ми тобі амністуємо": Цимбалюк поставивши на місце пропагандистів з "ДНР" (відео)

"Зокрема, поведінка заявників під час конференції, схарактеризована владою як агресивна і провокаційна, що не відповідала принципам відповідальної журналістики", - зазначили в ЄСПЛ.

Як відомо, в березні 2016 року знімальна група "Росія 24", не маючи акредитації, приїхала на "Форум свободной России" і некоректно вела себе щодо його учасників. У зв'язку з цим довелося викликати поліцію. Литовська влада представила докази зв'язку телеканалу "Россия-24" з російськими властями.