Лівійський генерал Хафтар готується до війни з Туреччиною / REUTERS

Командувач «Національною армією Лівії» Халіфа Хафтар оголосив загальну мобілізацію після того, як парламент Туреччини надав дозвіл на відправку турецьких військ до Лівії.  

Читайте такожЛівія попросила Туреччину про військову допомогу

Про це повідомляє «ТСН», посилаючись на Al Arabiya.

Відео дня

"Ми приймаємо виклик (Туреччини), і я оголошую про загальну мобілізацію проти будь-яких іноземних військ, які будуть спрямовані до нашої країни", - заявив Хафтар.

Він також звинуватив президента Туреччини Реджепа Ердогана в спробах відродити в Лівії "османську спадщину", а також у тому, що він "штовхає свою армію до загибелі".

Нагадаємо, у Лівії функціонує визнаний ООН уряд національної згоди на чолі з прем'єром Файезом Сараджем зі штаб-квартирою в Триполі, і так званий східний уряд, який очолює Абдалла Абдуррахаман ат-Тані. Східний уряд підтримує бунтівний генерал Халіфа Хафтар, який з квітня проводить наступ на Триполі. 12 грудня він наказав почати "вирішальну битву" для захоплення Триполі.

26 грудня 2019 року Лівія офіційно запросила військову допомогу у Туреччини. 31 грудня турецький президент Реджеп Тайїп Ердоган вніс до парламенту подання щодо розміщення турецьких військ до Лівії.