Касем Сулеймані / REUTERS

У ніч вбивства іранського командира Касема Сулеймані США намагалися ліквідувати іншого іранського військового чиновника в Ємені Абдула Резу Шалая, проте операція не увінчалася успіхом.

Читайте такожПомпео: у США немає конкретних даних про ймовірні атаки Сулеймані

Про це повідомляє CNN, посилаючись на The Washington Post.

Відео дня

Абдул Реза Шалай є фінансистом і головним командиром силами спеціального призначення "Аль-Кудс" Корпусу вартових ісламської революції – елітної частини Збройних сил Ірану. Його пов'язують з атаками на військових США в Іраку і організацією спроби вбивства посла Саудівської Аравії в США.

Спецоперація проводилася в день нанесення удару в районі аеропорту Багдада, в результаті якого загинув Сулеймані.

Як повідомляв УНІАН, глава спецпідрозділу «Аль-Кудс» КВІР генерал Касем Сулеймані був убитий у результаті авіаудару США в столиці Іраку Багдаді в ніч на 3 січня. Вашингтон пояснив своє рішення тим, що генерал представляв загрозу для американців. Тегеран пообіцяв помститися за вбивство генерала. Іран скоротив свої зобов'язання з ядерної угоди, а парламент країни ухвалив законопроект, за яким армія США і Пентагон визнаються терористичними організаціями. 8 січня Іран запустив 15 ракет по військових базах США в Іраку. У відповідь на дії Ірану Дональд Трамп оголосив про введення нових санкцій.