REUTERS

У Державній Думі Росії відповіли президенту Естонії Керсті Кальюлайд, яка раніше заявила, що надії естонців щодо РФ не виправдалися.

Як повідомляє Лента.ру, член комітету Ради Федерації з міжнародних справ Олег Морозов заявив, що слова Кальюлайд дуже характерні для Заходу.

Він стверджує, що Естонію і західний світ влаштував б такий розвиток подій, за якого Росія перестала б існувати як єдина держава.

Відео дня

"Не справа естонського президента чи керівника будь-якої іншої країни давати якісь історичні оцінки щодо життя та розвитку іншої держави", - заявив Морозов.

Депутат Держдуми В'ячеслав Ніконов на сторінці у Facebook зазначив, що "надії РФ теж не виправдалися". "Ми теж сподівалися на створення в Естонії демократичної держави, де дотримуються права всіх людей, незалежно від національностей; де можна отримувати освіту рідною мовою; де не героїзують нацистів; де йдуть власним національним інтересам, а не інтересам інших країн; де президент не є русофобом і звідки масово не біжать власні громадяни", - написав він.

Читайте такожВ Естонії відмовилися ратифікувати договір про кордон з Росією

Як повідомляв УНІАН, президент Естонії заявила про важливість підтримки діалогу з Росією, але не ціною загальних принципів. Вона також висловила розчарування, що надії естонців на Росію не виправдалися. "Коли Росія визнала незалежність Естонії при Борисі Єльцині, багато естонців сподівалися, що Росія теж стане вільною і демократичною державою. На жаль, все склалося не так", – сказала Кальюлайд. При цьому, як додала вона, Естонія відокремлює режим від звичайних громадян РФ.