США відновили операцію проти ІД на Близькому Сході / REUTERS

Підрозділи ЗС США та армії Іраку відновили спільні операції проти бойовиків «ісламської держави» в регіоні.

Читайте такожВійськова база в Іраку з військовими США зазнала ракетної атаки

Про це з посиланням на представників адміністрації США повідомляє «Голос Америки». Один зі співрозмовників журналістів розповів, що спільні операції американських і іракських військових вже почалися, проте поки що не в такому обсязі, як раніше.

Відео дня

При цьому, рішення про відновлення операції поки не оголошено офіційно.

Джерело додало, що робота з навчання іракських військових поки не відновилася, однак це – питання найближчого часу.

Один з представників адміністрації розповів, що керівництво Пентагону обговорило відновлення операції з іракцями, однак невідомо, хто саме брав участь у цих переговорах. Крім того, відсутня інформація про те, чи підтримали цю ідею в офіційному Багдаді.

Відносини між Вашингтоном і Багдадом зіпсувалися після того, як США ліквідували іранського генерала Касема Сулеймані на території Іраку 3 січня

В Іраку цю операцію розцінили як порушення суверенітету країни. Іракський парламент проголосував за виведення американських військ з країни, а прем'єр-міністр Аділь Абдул-Махді попросив Вашингтон розробити план виведення військ.

США відкинули вимогу виведення військ з території Іраку. Зараз в Іраку розміщено понад 5 тис. американських військових.

5 січня міжнародна антитерористична коаліція під проводом США заявила про "призупинення" своєї боротьби з терористичним угрупуванням ІД в Іраку.