Ілюстрація / REUTERS

Латвійський Сейм проголосував за резолюцію щодо неприпустимості спотворення історії Другої світової війни.

Як повідомляє латвійський портал Delfi, в документі міститься заклик до міжнародної спільноти звернути увагу і критично оцінити зусилля російських чиновників з переписування історії Другої світової війни та виправдання окупації та анексії Латвії.

Читайте такожУ МЗС Латвії виступив за незалежне розслідування авіакатастрофи в Ірані

Відео дня

Також наголошується, що, применшуючи роль пакту Молотова-Ріббентропа і заперечуючи факт окупації та анексії, російські чиновники виступають проти конституційних основ Латвії і вводять міжнародне співтовариство в оману щодо ролі СРСР у розв'язуванні Другої світової війни.

Латвійські депутати назвали неприпустимими спроби чиновників з РФ заперечувати історичні факти про причини, перебіг і завершення Другої світової війни з метою зменшити відповідальність Радянського Союзу за початок війни в Європі і піти від відповідальності за злочини, вчинені під час радянського тоталітарного режиму.

Читайте такожУ Держдумі відповіли президенту Естонії на слова щодо "краху покладених на Росію надій"

19 грудня 2019 року президент РФ Володимир Путін на зустрічі з колишніми лідерами країн, які входили до СРСР, розкритикував нещодавно прийняту Європарламентом резолюцію, яка звинувачує СРСР і нацистів у тому, що підписання пакту Молотова-Ріббентропа у 1939 році сприяло Другій світовій війні. За його словами, у СРСР не було іншого виходу, як підписати договір з Німеччиною, оскільки західні держави були байдужі до пропозиції Москви створити воєнний альянс.

Як повідомляв УНІАН, Латвія не має наміру піднімати "територіальне питання" з РФ.