Ілюстрація \ REUTERS

Речник Міністерства закордонних справ Ірану Аббас Мусаві заявив, що Іран все ще залишається в ядерній угоді з 2015 року.

Читайте такожПрезидент Ірану вважає, що США несуть відповідальність за неспокійну ситуацію в регіоні

Як повідомляє "Німецька хвиля", Мусаві розкритикував європейські країни за недостатні зусилля для порятунку угоди. "Тегеран все ще залишається в угоді... Заяви європейських держав про порушення Іраном угоди є необґрунтованими", - заявив він.

Відео дня

Тегеран наполягає на тому, щоб інші країни також виконували умови ядерної угоди.

Ядерну угода з Іраном уклали влітку 2015 року. Вона передбачає дозвіл на мирне використання Іраном атомної енергетики в обмін на обіцянку Тегерана не розробляти ядерну зброю. Сторони домовилися, що Тегеран істотно обмежить свою ядерну програму в обмін на скасування Заходом економічних санкцій.

Однак у травні 2018 року президент США Дональд Трамп оголосив, що його країна виходить з ядерної угоди з Іраном. Трамп заявив про "безперечні докази" того, що Іран, всупереч запевненням, розробляв ядерну зброю. Після цього США неодноразово розширювали санкції проти Ірану. У відповідь на це Тегеран вже більше півроку поступово відмовляється від зобов'язань, сформульованих у 2015 році при укладенні ядерної угоди.