1968 Чехословакия / hvylya.net

Міністерство закордонних справ Словаччини обурене російським документальним фільмом, показаним телеканалом «Россия 1», у якому виправдовується вторгнення військ Варшавського договору до Чехословаччини у серпні 1968 року.

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на видання pravda.sk.

«Документальний фільм у частині про військову інвазію і подальшу 20-літню окупацію Чехословаччини радянськими військами використовує неправдиві і старі ідеологічні кліше», – заявив речник словацького МЗС Петр Станьо у понеділок, 1 червня.

Відео дня

Читайте такожСловаччина підтримує розширення ЄС, і Україна має право на членствоСловацька сторона вимагає від Росії «поважати історію також і в тому, що стосується подій 1968 року, які для Чехословаччини та її громадян означали велику і довготривалу трагедію».

У МЗС Чехії вимагають пояснень від російської сторони щодо цього фільму.

Зазначається, що минулого тижня російський телеканал показав документальну стрічку, у якій ідеться про події серпня 1968 року і виправдовується вторгнення військ Варшавського договору до Чехословаччини.

Читайте такожЧехія запідозрила трьох росіян у шпигунствіРаніше УНІАН повідомляв, що донька покійного опозиціонера Бориса Нємцова Жанна назвала пропаганду російських державних ЗМІ "дуже ефективною", яка "грає найголовнішу роль у зміцненні диктатури і позбавлення людей їх прав". Нємцова також порівняла російську пропагандистську машину із "зброєю масового знищення мізків росіян".