Голова ВП Польщі жорстко висловився про РФ / usapolitics.ru

Якби Росія була нормальною європейською державою, вона б повернула Крим Україні.

Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на польські ЗМІ, про це заявив глава Офісу президента Польщі Кшиштоф Щерський. Так він відповів на питання про неможливість настання миру на Донбасі або повернення Криму Україні.

"Тобто ви припускаєте, що Росія не може бути нормальною європейською країною. Така країна віддала б Крим. Я б хотів європейську Росію", - сказав Щерський.

Відео дня

Читайте такожПольща вимагає від РФ компенсації за Другу світову війну

Попри це, за його словами, діалог з іншою стороною можливий навіть в умовах агресії, прикладом чого є Мінський формат. Однак, підкреслив Щерський, не слід плутати ведення переговорів та повернення до нормальних відносин партнерів, які довіряють один одному.

"Певна проблема міжнародних відносин полягає в тому, що теплі почуття до Росії зростають з віддаленням від її кордонів. Захисниками дружби з Росією є ті, хто знаходиться від неї надалі", - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, віце-президент Європейської комісії, яка відповідальна за питання цінностей та прозорості, Віра Юрова заявляє, що на місці президента Російської Федерації Володимира Путіна повернула б окупований Крим Україні.