Названа ймовірна причина зникнення "Боїнга" MH370 / Ілюстрація REUTERS

Колишній прем'єр-міністр Австралії Тоні Еббот розповів, що причиною зникнення авіалайнера рейсу MH370 могло стати самогубство пілота.

Читайте такожЗникнення рейсу MH370 в 2014-му: уряд Малайзії так і не зміг встановити причину

Як повідомляє freemalaysiatoday, таку заяву Еббот зробив в новому документальному фільмі Sky News.

Відео дня

"Моє дуже чітке розуміння від чиновників вищої ланки в малайзійському уряді полягає в тому, що від самого початку вони вважали, що це було вбивство-суїцид пілота", - зазначив він.

“Я не хочу переповідати, хто кому що сказав. Але знову ж таки, я хочу бути абсолютно чесним - було розуміння на вищих рівнях, що це майже напевно самогубство пілота. Масове вбивство - суїцид пілота", - продовжив Еббот.

Малайзійський літак, що слідував рейсом MH370 з Куала-Лумпура в Пекін, зник з радарів 8 березня 2014 року. На його борту перебувало 239 осіб, включно з двома громадянами України. Зникнення літака стало однією з найбільших загадок в історії авіації.

У січні 2017 року Австралія, Китай і Малайзія припинили пошуки лайнера. Офіційно причини катастрофи так і не були названі.

Раніше експерти висували версію про те, що Boeing 777-200 рейсу MH370 авіакомпанії Malaysia Airlines міг зникнути чотири роки тому через самогубство капітана.