Джон Руд вирішив подати у відставку / фото EJ Hersom/U.S. Department of Defense

Заступник міністра оборони США Джон Руд, який минулого року рекомендував не скорочувати воєнну допомогу для України, вирішив піти у відставку після прохання президента Дональда Трампа залишити посаду.

Про це повідомляє Bloomberg.

Зокрема, Руд у листі до Трампа повідомив, що полишить свою посаду 28 лютого, як цього просив президент США.

Відео дня

Водночас, Руд, який обіймає посаду заступника глави Пентагону з січня 2018 року, не повідомив, чому Трамп прагнув його відставки.

"Я так розумію, від секретаря Еспера (міністра оборони США Марк Еспер - УНІАН), що ви просили моєї відставки із займаної посади заступника секретаря оборони з питань політики", - зазначив Руд у листі.

Водночас, низка джерел повідомили, що деякі високопосадовці з питань безпеки США втратили довіру до здатності Руда реалізовувати порядок денний президента Трампа.

Читайте такожТрамп пояснив, чому звільнив експерта по Україні в Раді нацбезпеки

Раніше Руд привернув до себе увагу, оскільки він був посадовцем, який у травні заcвідчив Конгресу, що Україна мала право на отримання 250 млн доларів на безпекову допомогу. Пізніше цю допомогу Білий дім тимчасово заблокував.

Як повідомляв УНІАН, влітку 2019 року американське видання Politico писало, що президент США Трамп доручив своїй команді з питань національної безпеки переглянути програму з фінансування підтримки безпекової сфери України. Через перегляд програми призупинилася можливість використання передбачених у бюджеті США 250 млн доларів на безпекову допомогу Україні. Кошти не могли витрачатися, доки відбувався перегляд програми фінансування, і термін використання цих коштів спливав 30 вересня.

12 вересня у Державному департаменті США заявили, що погодилися виділити затриману допомогу у сфері безпеки для України.