Ілюстрація / REUTERS

У Державному департаменті Сполучених Штатів Америки заявляють, що погодилися виділити затриману допомогу у галузі безпеки для України.

Про це повідомляє видання Defense News.

"Державний департамент США дозволив виділити допомогу у галузі безпеки для України у розмірі 141,5 млн доларів, в тому числі кошти на снайперські гвинтівки та гранатомети, і ще 250 млн доларів з Департаменту оборони, які були суперечливо затримані адміністрацією Трампа, схоже, теж визначені для схвалення", - стверджує видання.

Відео дня

Зокрема, помічник держсекретаря США з військово-політичних питань Кларк Купер оголосив, що Конгрес був повідомлений про це фінансування пізно ввечері у середу. Ці кошти можна використовувати після того, як мине 15 діб після повідомлення Конгресу, якщо не з'явиться заперечень в Конгресі.

"Державний департамент здійснив оцінювання подальших можливостей щодо закордонного військового фінансування та додаткових можливостей з метою протидії російській агресії", - заявив Купер.

Читайте такожУ США планують збільшити допомогу в галузі безпеки для України у 2020 році - Тейлор

"Ми також підтримуємо знищення звичайних видів озброєння, обмеження та зберігання зброї. Отже, існує широке коло допомоги з питань безпеки, яку ми окреслили та визначили для України", - додав він.

"Я передбачаю, що будуть подальші сповіщення, але вчора ми змогли здійснити усю цю роботу з документами і довести це до Конгресу", - наголосив Купер.

Як повідомляв УНІАН з посиланням на американське видання Politico, президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп доручив своїй команді з питань національної безпеки - міністру оборони Марку Есперу і тодішньому раднику президента США з питань національної безпеки Джону Болтону - переглянути програму фінансування на підтримку галузі безпеки України.

Через перегляд програми фінансування для України призупинялася можливість використання передбачених у бюджеті США 250 мільйонів доларів на безпекову допомогу для України. Кошти не могли витрачатися, поки відбувався перегляд програми фінансування. Термін використання цих коштів спливає 30 вересня цього року.

Перегляд допомоги для України також постав на тлі широких внутрішніх дебатів у США щодо того, чи треба припинити або скоротити мільярди доларів, які виділяються на закордонну допомогу.