Ілюстрація / REUTERS

У Кремлі заявили, що Росія продовжить підтримувати територіальну цілісність Сирії.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це журналістам заявив прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков.

«Вона (позиція Росії - УНІАН) буде абсолютно послідовною, незмінною. Позиція, власне, яка викладалася на різних рівнях і президентом Путіним, і міністром закордонних справ (Сергієм) Лавровим, і також нашою міжвідомчою робочою групою, нашою міжвідомчою делегацією, яка останніми днями працювала з турецькими колегами», - сказав Пєсков.

Відео дня

Він підкреслив, що Росія виступає за територіальну цілісність Сирії.

Читайте такожНа тлі загострення в Ідлібі Ердоган їде з візитом до Росії

«Ми збережемо відданість сочинським домовленостям, виступаємо за територіальну цілісність Сирії, ми підтримуємо, природно, Сирію в її намірах продовжити боротьбу з терористами, з терористичними групами, в тому числі, які перебувають у списку Ради безпеки ООН, у списку терористичних угруповань. Зрозуміло, тут ми надаємо великого значення взаємодії з нашими турецькими партнерами», - додав він.

При цьому він повідомив, що президент РФ Володимир Путін 5 березня проведе переговори з президентом Туреччини Таїпом Ердоганом у Москві.

Водночас, він заявив, що Росія вкрай стурбована у зв'язку з діями проти російських ЗМІ в Туреччині.

«Ви знаєте, що російська сторона через Міністерство закордонних справ висловила свою стурбованість у зв'язку з такими діями щодо представників ЗМІ. Тому ми, звичайно, сподіваємося, що в даному разі робота представників засобів масової інформації, тим більше тих, хто працює на російські засоби масової інформації, такі як Sputnik, не відчуватимуть будь-яких обмежень і не стикатимуться з подібними ситуаціями, як це трапилося напередодні», - заявив Пєсков.