Ілюстрація \ REUTERS

Три головних керівники інститутів ЄС - Єврокомісії, Європейської ради та Європарламенту - вирушать на грецько-турецький кордон для вирішення питань міграційного кризи.

Читайте такожАвстрія відправить в Грецію поліцію для стримування потоку мігрантів

Про це повідомила голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйен. За її словами, Євросоюз надасть Греції необхідну допомогу, оскільки вважає це загальноєвропейською проблемою, передає kommersant. «Я визнаю, що Туреччина знаходиться в складній ситуації з біженцями і мігрантами, але те, що ми бачимо зараз, не може вважатися рішенням проблеми. Проблема, що стоїть перед Грецією зараз - це загальноєвропейський виклик. Греція отримає всю необхідну допомогу», - сказала Урсула фон дер Ляйен.

Відео дня

Число біженців, які перетнули кордони Туреччини з ЄС сьогодні вдень перевищило 117 тис., повідомив глава МВС Туреччини Сулейман Сойлу в Twitter. Мігранти, які намагаються потрапити в Грецію та Болгарію, скупчуються в прикордонній зоні. Близько 500 людей не змогли дістатися на човнах на грецькі острови Лесбос, Самос і Хіос, де табори біженців залишаються переповненими з 2015 року.

Як повідомляв УНІАН, Туреччина відкрила кордон з ЄС для біженців через ситуацію в сирійському Ідлібі, де загострився конфлікт військових Туреччини та Сирії. Як розповів турецький президент Реджеп Тайіп Ердоган на зустрічі з депутатами в Стамбулі в Туреччині знаходяться 3,7 млн біженців і країна не в змозі впоратися з новою хвилею імміграції.