Ілюстрація / REUTERS

Євросоюз у 2020 році за програмою переселення прийме понад 30 тисяч біженців переважно з кризових регіонів світу.

Таку кількість місць передбачає виконання програми переселення, йдеться у повідомленні Єврокомісії, передає Deutsche Welle.

Тим часом у міністерстві внутрішніх справ Німеччини повідомили, що ФРН має намір прихистити до 5,5 тисячі мігрантів.

Відео дня

Згідно з досягнутими домовленостями з Управлінням верховного комісара ООН у справах біженців, пріоритет за програмою отримають мігранти з Туреччини, Лівану, Йорданії, країн середземноморського регіону, а також Нігеру й Руанди.

Читайте такожТрюдо слідом за Меркель запрошує до Канади кваліфікованих мігрантів, щоб побудувати "сильну країну"

Віце-президент Єврокомісії, комісар з просування європейського способу життя Маргарітіс Схінас назвав внесок у справу переселення від ЄС "найбільшим в світі". "Коли ми працюємо разом, то можемо створювати довготривалі, ефективні і безпечні системи" для захисту "найвразливіших", - заявив він.

Своєю чергою, комісар ЄС з питань внутрішніх справ Ільва Йоханссон особливо наголосила на необхідності "міцного партнерства з третіми країнами".

За її словами, програма є "ключовим інструментом" гарантії того, що ті люди, котрі потребують захисту, "не ризикуватимуть життям і дістануться ЄС безпечними і легальними способами".

За даними Єврокомісії, понад 65 тисяч біженців прибули до Євросоюзу за програмою переселення з 2015 року. Приймаюча країна отримує з бюджету ЄС за кожного переселеного мігранта 10 тисяч євро фінансової підтримки.

Нагадаємо, у жовтні міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу не виключив, що офіційна Анкара відкриє кордони і дозволить біженцям, які знаходяться в Туреччині, потрапити в Європу.