Жодних обіймів і поцілунків через коронавірус в Італії / фото: pinterest.co.uk

Уряд Італії має намір затвердити на своєму засіданні нові заходи щодо запобігання поширенню коронавірусу в країні.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Ansa.

Читайте такожВООЗ: смертність від коронавірусу вища, ніж від сезонного грипу

Відео дня

Так, мешканцям рекомендуватимуть утримуватися від рукостискань, обіймів і поцілунків. Людей також можуть попросити триматися на відстані метра один від одного.

Крім того, людям віком від 75 років рекомендуватимуть залишатися вдома, а подекуди це стосуватиметься і людей віком від 65 років, якщо вони мають слабке здоров’я.

Також пропонується скасувати всі конференції та наради, а спортивні заходи, включаючи футбольні матчі, можуть проходити за відсутності глядачів.

Такі заходи планують застосовувати до всієї країни щонайменше впродовж 30 днів.

На додаток до цього уряд прагне зміцнити систему охорони здоров’я, збільшивши на 50% кількість місць у відділеннях інтенсивної терапії, які нині зазнають шаленого тиску в зв’язку із коронавірусом.

Інфографіка УНІАН

Як повідомляв УНІАН, наприкінці грудня влада Китаю повідомила про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу COVID-19. Вірус передається від людини до людини, інкубаційний період становить близько двох тижнів.

28 лютого Всесвітня організація охорони здоров'я підвищила оцінку глобального ризику поширення нового коронавірусу COVID-19 з «високого» до «дуже високого».

Станом на 4 березня кількість заражених новим коронавірусом у світі зросла до 92,5 тис. пацієнтів. Covid-19 забрав 3 тис. 174 життя.