Фото: REUTERS

Берлін готовий прийняти від 80 до 100 дітей біженців з грецьких таборів.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на відповідну заяву представника берлінських правоохоронців.

Читайте такожУ США 8-річний біженець з притулку для безхатьків став кращим шахістом штату (відео)

Відео дня

За словами чиновників, прибуття дітей-біженців тепер залежить від того, наскільки швидко уряд Німеччини виконає це рішення: сьогодні-завтра.

У понеділок партія канцлера Німеччини Ангели Меркель заявила, що країна готова разом з іншими європейськими партнерами прийняти кілька сотень дітей з грецьких таборів віком до 14 років без батьків.

Як повідомляв УНІАН, 1 березня Греція не впустила на свою територію близько 10 тисяч мігрантів із Туреччини. Грецькі поліцейські застосували проти них важкі водомети та сльозогінний газ.

Біженці у відповідь закидали загони поліції камінням та іншими предметами. Інцидент стався на прикордонному переході на річці Еврос, закритому з 28 лютого.

За даними Міжнародної організації з міграції, на турецькому боці 212-кілометрового кордону з Грецією ввечері 29 лютого перебували понад 13 тисяч осіб, які сподіваються потрапити на територію Євросоюзу після відмови Анкари стримувати цей потік.

Укладена між Анкарою та Брюсселем у березні 2016 року угода передбачає, що мігрантів із Сирії, які прямують до країн ЄС, не пропускатимуть через кордони Туреччини. За це Європейський Союз пообіцяв турецькій стороні фінансову підтримку.