Фото: REUTERS

Пара пасажирів лайнера Grand Princess подала до суду на компанію Princess Cruise Lines через 21 підтверджений випадок інфікування коронавірусом на борту, заявивши, що компанія наражає клієнтів на небезпеку.

Про це повідомляє Bloomberg.

Позов поданий Рональдом і Євою Вайсбергерами у федеральний суд Лос-Анджелеса. Подружжя вимагає понад 1 мільйон доларів компенсації.

Відео дня

Читайте такожВикладач Стенфорду в США заразився коронавірусом – університет призупинив заняття

Американці стверджують, що компанія продовжила рейс навіть після того, як дізналась, що у пасажирів під час попереднього плавання того ж корабля підтвердили симптоми коронавірусу.

«Зрозуміло, що, переживши спалах на борту Diamond Princess менш ніж за місяць до рейсу Grand Princess, відповідач міг би якось навчитися вживати всі необхідні заходи обережності, аби уберегти пасажирів», – йдеться у тексті заяви.

За словами позивачів, на борту не було належних протоколів перевірки перед поїздкою. Водночас у компанії повідомили, що не отримувати позов та не можуть це коментувати.

Як повідомляв УНІАН, 7 березня на круїзному лайнері Grand Princess було виявлено 21 випадок зараження коронавірусом SARS-CoV-2.

Grand Princess належить тій же компанії, що і лайнер Diamond Princess, який простояв у лютому 2020 року два тижні в порту японської Йокогами через спалах коронавірусу на борту. Тоді зараження було виявлено у понад 700 осіб, шестеро з них згодом померли від легеневої хвороби, спричиненої цією інфекцією.

За даними на вечір 6 березня, у Каліфорнії було зареєстровано 70 випадків зараження коронавірусом, не рахуючи пацієнтів на борту лайнера Grand Princess, повідомляє The New York Times.

Усього в США, за даними сайту Worldometers на ранок 7 березня, зафіксовано 320 випадків зараження коронавірусом. 15 людина в країні померли від COVID-19.