REUTERS

Член Палати представників Конгресу США республіканець Джим Бенкс закликав до міжнародного розслідування щодо Китаю через збитки, спричинені пандемією COVID-19, спалах якого стався у місті Ухань.

Про це повідомляє DW, цитуючи американські ЗМІ.

Читайте такожЧисло загиблих від коронавіруса в Іспанії перевищило 15 тисяч осіб

Відео дня

«Якби лідери Китаю не розгубилися через спалах і не спробували приховати поширення захворювання, світу, можливо б, удалось краще підготуватися до нього або не допустити поширення вірусу за межі китайської провінції Ухань або кордонів КНР», – йдеться у листі політика до колег.

Світ «повинен притягнути до відповідальності» Китай, який відповідальний за вихід спалаху коронавірусу з-під контролю, вважає конгресмен.

Лист із закликом звернутися до Міжнародного суду ООН цього тижня планують направити державному секретарю США Майку Помпео та генпрокурору США Вільяму Барру. Якщо ООН «не зможе» запустити розслідування, вона «повністю утратила своє призначення», зазначив політик.

Як повідомляв УНІАН, станом на ранок четверга, 9 квітня, загальна кількість померлих від інфекції, викликаної новим коронавірусом SARS-CoV-2, у світі складає 88569 особи.