Дональд Трамп / REUTERS

Помітний забудовник з Нью-Йорка Стенлі Чера, який жертвував гроші Республіканській партії й був співзасновником компанії Crown Acquisitions, помер від ускладнень, викликаних коронавірусом.

Про це CNN повідомило джерело, наближене до нью-йоркського магната. На момент смерті йому було 77 років. Видання пише, що Чера був другом президента Дональда Трампа. З 2016 до 2019 року він пожертвував 402,8 тисяч доларів організаціям Donald J. Trump for President Inc і Trump Victory. Як свідчать записи Федеральної виборчої комісії США, ці організації були створені для підтримки президентства Трампа.

Читайте такожКоронавірус у США: країна оголосила масштабне лихо - вперше у всіх штатах (фоторепортаж)

Відео дня

Компанія Чери Crown Acquisitions також в 2008 році уклала угоду з зятем американського президента Джаредом Кушнером, який тепер обіймає посаду радника президента США в Білому домі. Тоді йшлося про купівлю частки в будівні на П'ятій авеню в Нью-Йорку, яка належала компанії Кушнера.

Минулого листопала Чера представляв Трампа на параді до Дня ветеранів, називаючи президента США "моїм любим другом". В 2019 році під час кампанії в Мічігані Трамп теж згадав Черу, описавши його як "одного з найбільших будівельників і власників нерухомості у світі".

"Він чудовий хлопець, він був зі мною від самого початку", - сказав тоді Трамп.

Читайте такожNew York Times: У США з'ясували, хто приніс коронавірус в Нью-Йорк

New York Post писало про госпіталізацію друга амерканського президента з коронавірусом 24 березня. Минулого місяця сам Трамп також говорив про "друга", який бореться з "порочністю" COVID-19. Тоді він також згадав, що згаданий друг був в комі. Вірогідно, що Трамп розповідав саме про Черу.