Джо Байден \ REUTERS

Колишній кандидат у президентській гонці в США Берні Сандерс офіційно підтримав свого колишнього суперника Джо Байдена на пост президента.

Читайте такожБерні Сандерс припинив боротьбу за крісло президента США

При цьому він заявив, що прийшов час об'єднатися в спробі перемогти Дональда Трампа в листопаді. 78-річний сенатор від штату Вермонт вийшов з гонки минулого тижня, програвши майже всі останні праймеріз, передає kommersant.

Відео дня

«Сьогодні я прошу всіх американців - я прошу кожного демократа, я прошу кожного незалежного, я прошу багатьох республіканців - об'єднатися навколо цієї кампанії, щоб підтримати кандидатуру, яку підтримую і я», - сказав Сандерс. Він дав зрозуміти, що вкрай важливо об'єднатися навколо кампанії Байдена, щоб перемогти Трампа, якого Сандерс назвав «найнебезпечнішим президентом у сучасній історії цієї країни».

Джо Байден випереджає Дональда Трампа в гонці за президентське крісло США, випливає з опитування, проведеного незалежною дослідницькою компанією SSRS спеціально для телеканалу CNN. Так, за Байдена, який напевно стане кандидатом від Демократичної партії на найближчих президентських виборах готові проголосувати 53% американців. На користь нинішнього глави Білого дому висловилися лише 42% опитаних.