Посол Сирии при ООН призвал Россию к авиаударам по

Про це повідомляє The Military Times.

Джафарі висловив здивування тим, що одним країнам можна своїми ВПС наносити авіаудари, а РФ це робити заборонено.

Відео дня

"Чому американці воюють проти ІД своїми ВПС, а Росії це має бути заборонено? Хіба в цьому є сенс? Ніякого. Зрештою, ми боремося проти одного і того ж ворога", - заявив Джафарі.

У свою чергу, як повідомляє РІА "Новости" офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова заявила, що Москва в якості свого основного завдання в Сирії не бачить підтримку режиму Башара Асада, а протидію тероризму, в тому числі бойовикам «Ісламської держави».

У той же час представник російського дипвідомства підкреслила, що твердження про неправомочність нинішнього сирійського керівництва є безпідставними.

Читайте такожЗМІ: у Білому домі вивчають доцільність зустрічі Обами з Путіним

Раніше США застерегли Росію від можливого посилення військової присутності в Сирії. Держсекретар Керрі недвозначно заявив, що подібні дії можуть призвести до подальшої ескалації конфлікту у Сирії, загибелі ще більшої кількості невинних людей, а також до збільшення потоку біженців.

У Кремлі підтвердили, що Росія надає підтримку Сирії, але конкретизувати можливі зміни в підтримці Дамаску не стали.

Читайте такожРозвідка США підтверджує збільшення російської військової присутності в Сирії

За даними Пентагону, сім російських транспортних літаків АН-124 "Руслан" приземлилися на сирійському аеродромі поблизу Латакії.

Росія стверджує, що російські військові знаходяться в районі аеродрому в якості збройної охорони і відновлення злітної смуги для доставки вантажів.