REUTERS

Як повідомили УНІАН у прес-службі Кремля, про це він сказав на нараді в Сочі з питань ОПК.

«Нас запевняли, що система протиракетної оборони та європейський сегмент призначені для захисту від іранських балістичних ракет, проте ми знаємо, що ситуацію з іранською ядерною проблемою врегульовано, відповідні угоди підписано, більш того, затверджено відповідними парламентами. Робота над системами протиракетної оборони, тим не менш, продовжується», - сказав Путін.

«Таким чином, посилання на іранську й північнокорейську ракетно-ядерну загрози лише прикривають справжні плани, а їх справжня мета - в нейтралізації стратегічного ядерного потенціалу інших ядерних держав, крім Сполучених Штатів та їх союзників, насамперед, звичайно, нашої країни, Росії. І тим самим прагнення здобути вирішальну військову перевагу з усіма наслідками, що випливають звідси», - додав він.

Відео дня

Президент РФ заявив, що США та їхні союзники не припиняють будівництво систем глобальної протиракетної оборони.

Читайте такожСША успішно провели масштабні навчання своєї системи протиракетної оборони

«Причому ні наші заклопотаності, ні пропозиції про співпрацю, на жаль, у розрахунок не беруться. Ми неодноразово вказували на те, що подібні дії розглядаємо як спробу підірвати існуючий паритет у галузі ракетно-ядерних озброєнь, а, по суті, розхитати всю систему глобальної та регіональної стабільності», - заявив Путін.

За його словами, Росія вживатиме необхідних заходів зі зміцнення потенціалу стратегічних ядерних сил.

«Будемо працювати і над системою протиракетної оборони. На першому етапі, як ми неодноразово говорили, будемо працювати і над ударними системами, які здатні долати будь-які системи протиракетної оборони», - сказав він.

Путін заявив, що за останні три роки підприємства оборонно-промислового комплексу створили й успішно випробували низку перспективних систем озброєння, які здатні вирішувати бойові завдання в умовах ешелонованої системи протиракетної оборони.

«Такі системи вже почали надходити у війська цього року. І сьогодні поговоримо про те, як йде освоєння нових типів озброєння», - додав він.