REUTERS

Таку думку висловив під час візиту до Москви держсекретар США Джон Керрі, передає "Голос Америки". "Незважаючи на наявні у нас розбіжності, – сказав Джон Керрі, – ми можемо ефективно працювати з конкретних проблем". За його словами, Росія внесла значний внесок у діалог щодо ядерної програми Ірану.

Читайте такожКеррі сподівається владнати розбіжності з Москвою через Сирію - ВВС

Перед початком переговорів зі своїм російським колегою Сергієм Лавровим Джон Керрі висловив надію, що їм вдасться знайти якусь "загальну позицію".

Відео дня

Сергій Лавров заявив, що хоче "продовжити розмову", розпочатий президентами Росії і США Володимиром Путіним і Бараком Обамою, про те, як Вашингтон може сприяти врегулюванню української кризи.

Перед від'їздом Джона Керрі в Москву високопоставлений представник Держдепартаменту повідомив, що держсекретар скористається візитом в Росію, щоб спланувати наступну зустріч Міжнародної групи підтримки Сирії, яка має відбутися в п'ятницю в Нью-Йорку.

Росія є учасником цієї групи, яка запропонувала широкий план, що закликає до політичного перехідного процесу в Сирії. Однак у США і Росії є розбіжності у зв'язку з підтримкою Москвою сирійського лідера Башара Асада.

Представник Держдепартаменту також повідомив, що Керрі має намір обговорити з російською владою зусилля для повної реалізації Мінських угод, що передбачають припинення вогню в східній Україні і відведення важких озброєнь як української армії, так і проросійськими сепаратистами.

Пізніше у вівторок Джон Керрі зустрічається з президентом Росії Володимиром Путіним Путіним.

Нагадаємо, це вже другий візит Джона Керрі в Москву в цьому році.