йемен дети / REUTERS

Про це повідомляється у доповіді ЮНІСЕФ, опублікованій на сайті ООН.

Зазначається, що народжені в таких умовах діти, як правило, позбавлені будь-якої медичної допомоги.

«Кожні дві секунди одне новонароджене немовля робить свій перший вдих у розпал конфлікту, часто в жахливих умовах і без медичної допомоги», - заявив виконавчий директор ЮНІСЕФ Ентоні Лейк, представляючи доповідь про становище дітей в світі.

Відео дня

Він підкреслив, що сьогодні дуже багато дітей починають своє життя в екстремальних умовах - зонах конфлікту та стихійного лиха, в умовах крайньої бідності, хвороб або недоїдання.

Читайте такожЮНІСЕФ: Ель-Ніньо залишить 11 мільйонів дітей в Африці без їжі

Автори нової доповіді ЮНІСЕФ відзначають, що в країнах, де тривають конфлікти, таких як Афганістан, Центральноафриканська Республіка, Ірак, Південний Судан, Сирія та Ємен, новонароджені діти та їх матері піддаються величезним ризикам. Жінки народжують у небезпечних та антисанітарних умовах без медичної допомоги. Їх діти часто помирають, не доживши до п'ятого дня.

У доповіді ЮНІСЕФ відзначається, що конфлікти, бідність, наслідки зміни клімату і відсутність можливостей штовхають мільйони людей на небезпечні подорожі в пошуках кращого життя.

Читайте такожООН: з початку конфлікту в Ємені загинули 400 дітей

Тільки в перші 9 місяців цього року понад 200 тисяч дітей звернулися із заявами про надання притулку в країнах Європейського союзу. Вони поповнили армію з 30 мільйонів дітей по всьому світу, які покинули свої домівки до кінця 2014 року також через війни, насильство та переслідування.

Згідно з доповіддю ЮНІСЕФ, сьогодні кожна дев'ята дитина в світі живе в країнах і районах, що перебувають у конфлікті. Ці діти стикаються з величезними проблемами. Вони позбавлені можливості лікуватися і вчитися. На сьогоднішній день діти складають майже половину всіх людей, що живуть в умовах крайньої бідності, хоча їх частка в загальному населенні світу досягає приблизно однієї третини.