Чаплин покушал в

Про це повідомляє Русская служба BBC.

Протоієрей Всеволод Чаплін, звільнений у четвер з посади офіційного представника Російської православної церкви, передрік Росії катастрофу.

Як заявив священик журналістам, що ситуація в країні продовжить погіршуватися через відсутність суспільної дискусії і прагнення влади "замовкнути якісь проблеми".

Відео дня

"Якщо ми будемо намагатися замовкнути якісь проблеми, ми можемо відкласти катастрофу на рік або на два, але цим ми зробимо її неминучою", - попередив Чаплін.

"Деякі вважають, що потрібно мінімізувати суспільну дискусію, не помічати того, що відбувається в головах людей, у сфері спілкування між людьми, і так ми спокійніше доживемо до 2017-го або 18-го року. Панове, так не буде", - зауважив священик.

"Консерватизм, який намагається зачистити сферу ідей, закрити ключові питання для сьогодення і майбутнього країни і світу, люди, які так вважають і діють, здійснюють політичне самогубство - їх не буде", - додав він.

Читайте такожЛюбитель бургерів протоієрей Чаплін: Патріарх Кирило довго не протримається

24 грудня стало відомо, що Чаплін звільнений з посади голови відділу зі взаємин РПЦ з суспільством. Сам протоієрей пояснює свою відставку розбіжностями з патріархом.

На початку грудня в соцмережах широке обговорення викликала фотографія протоієрея Чапліна в одному з ресторанів мережі mcdonald's. На фото видно, що священнослужитель купив собі бургер і чай.