REUTERS

Таку думку висловили кілька офіційних осіб і військових аналітиків США, передає "ЄвроПравда" з посиланням на Reuters.

"Я думаю, це безперечно, що режим Асада з російською військовою підтримкою, ймовірно, зараз у більш безпечній ситуації, ніж був раніше", - заявив високопоставлений представник адміністрації президента США, що побажав залишитися анонімним.

П'ять інших американських чиновників, опитаних агентством, згодні з думкою, що російська місія у Сирії була в основному успішною та обійшлася порівняно низькими витратами.

Відео дня

Читайте такожДо окупованого Севастополя із Сирії прибули російські морпіхи

Американські чиновники наголосили, що Путін може зіткнутися із серйозними проблемами, якщо його причетність до конфлікту в Сирії затягнеться.

Експерти вважають, що витрати Москви на сирійську кампанію становитимуть $1-2 млрд на рік. Ці кошти виділяються з оборонного бюджету РФ, який досягає $54 млрд.

При цьому у Вашингтоні зазначають, що зниження цін на нафту, яке завдає шкоди російській економіці, навпаки, позитивно впливає на військові плани країни, оскільки знижуються ціни на паливо для літаків і кораблів.

Крім того, у Росії ще з радянських часів є величезний запас бомб, які вона використовує в Сирії.

Читайте такожВ Amnesty International назвали "безглуздою" реакцію Міноборони РФ на доповідь щодо Сирії

Чиновник американської розвідки зазначив, що Росія також скористалася операцією, щоб перевірити нову зброю в бойових умовах і впровадити її у свою тактику.

"Втручання Росії, здається, зміцнило її позиції за столом переговорів. В останні тижні Вашингтон більш тісно співпрацює з РФ в пошуках урегулювання війни і відступив від вимог негайного відходу Асада в рамках будь-якого політичного переходу", - наголошується у статті.