Су-34, бомбардировщик / Wikipedia

Про це повідомляє РИА "Новости" з посиланням на офіційного представника міністерства Ігоря Конашенкова.

"Ніяких порушень повітряного простору Туреччини літаками російської авіагрупи в Сирійській Арабській Республіці не було. Заяви турецької сторони про нібито факт порушення російським літаком Су-34 повітряного простору - голослівна пропаганда", - сказав Конашенков.

Читайте такожСтолтенберг закликав Росію поважати повітряний простір НАТО

Відео дня

Від також заявив, що радіолокаційні станції, який стежать за повітряним простором, можуть фіксувати лише висоту, швидкість і курс об'єкта в небі.

«Жоден з подібних радарів не здатний встановити тип і державну належність повітряного об'єкта - Росії або очолюваної США так званої "антиігілівської коаліції". Це можливо тільки за допомогою прямого візуального контакту з іншого літака, якого не було», - сказав представник Міноборони РФ.

Читайте такожЕрдоган хоче зустрітися з Путіним після інциденту з порушенням повітряного простору - Reuters

У російському відомстві стверджують, що за допомогою цих радарів неможливо зробити попередження літаку.

Читайте такожРосія розпочала полювання на ймовірного вбивцю пілота Су-24 - The Independent

Інцидент стався напередодні, в суботу, 30 січня, російського посла викликали в міністерство закордонних справ Туреччини для пояснень.

За цими даними, російський літак Су-34 кілька разів попередили англійською та російською мовами, перш ніж той залетів у турецький повітряний простір. Крім того, зовнішньополітичне відомство Туреччини застерігає Москву, що саме Росія буде нести відповідальність за будь-які небезпечні наслідки.

Як повідомляв УНІАН, у листопаді Туреччина збила російський бомбардувальник Су-24, задіяний у військовій операції у Сирії. У відповідь РФ ввела санкції на турецькі продукти харчування і товари.