REUTERS

Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон заявив, що звинувачення в ухилянні від сплати податків через офшори, які звучали на його адресу, безпідставні. Про це він заявив, виступаючи щодо "панамського скандалу" перед британським парламентом, передає "112 Україна".

Читайте також"Панамські документи" свідчать про зв'язок Кремля з Клінтон – ЗМІ

"Щодо акцій моїх і моєї дружини, щодо інвестиційного фонду мого покійного батька. Із самого початку він був зареєстрований, і ми платили податки, і в Financial Times була врахована вартість його акцій. Отже, кожен інвестор міг придбати тут акції, тому всі податки були сплачені, в тому числі і податки на дивіденди. Всі звинувачення проти мого батька – безпідставні", - підкреслив Кемерон.

Відео дня

Нагадаємо, раніше Кемерон опублікував свої податкові декларації, щоби поставити крапку в питаннях навколо його особистих фінансів, які стали підніматися після публікації розслідування, що отримало назву "панамські документи". У ньому, зокрема, згадувалося ім'я покійного батька британського прем'єра - Ієна Кемерона - якого викрили у володінні офшорною компанією.

Раніше на цьому тижні Кемерон зізнався, що мав частку в офшорній компанії свого батька. Однак, за його твердженням, він продав її ще до того як став прем'єр-міністром.

Як повідомляв УНІАН, так звані "панамські документи" або "панамський архів", які містять конфіденційні документи панамської юридичної компанії Mossack Fonseca, отримали широкий розголос 3 квітня 2016 року.

Документи були отримані німецькою газетою Süddeutsche Zeitung у 2015 році. Протягом року пул міжнародних журналістів під фінансуванням американської некомерційної організації Міжнародного консорціуму журналістських розслідувань (ICIJ) вивчав ці документи.

Документи охоплюють період з 1977 по 2015 років. Основна тематика розслідувань, проведених на основі "панамських документів", - наявність прихованої власності політиків і пов'язані з цим конфлікти інтересів і дані про секретні офшорних компаніях.

Архів містить 11,5 мільйонів файлів, в яких згадується безліч нинішніх і колишніх світових лідерів, високопоставлених чиновників і відомих людей, в тому числі більше десятка діючих світових лідерів.