Швейцария / newsru.com

Незважаючи на зовнішню привабливість цієї ідеї, більшість громадян у ході голосування, як очікується, висловляться "проти", слідуючи закликам уряду й більшості членів парламенту, передає ТАСС.

Опоненти гарантованої допомоги попереджають про те, що потрібно збільшити податки для того, щоб знайти понад 200 млрд франків на виплати БОД. Тому під загрозу може бути поставлена нинішня система соціального страхування, ослабне мотивація до праці в людей із низькими доходами.

Читайте такожВлада Італії пропонує подвоїти виплати на дітей - BBC

Відео дня

На референдум у Швейцарії винесено загалом п'ять питань. Крім БОД, це поправки до закону про біженців, які спрямовані на прискорення процедури розгляду заявок на надання притулку, а також поправки до законодавства про штучне запліднення, що дозволяють генетичну діагностику до народження дитини.

На голосування поставлено, крім того, дві громадські ініціативи: одна з них вимагає від держави не отримувати вигоду з надання послуг громадянам, а друга пропонує всі кошти, отримані від справляння податку на транспорт, направляти на покращення організації дорожнього руху та не розглядати автомобілістів як "дійних корів". Зараз на ці цілі витрачається лише половина надходжень, а решта йде на інші потреби держави.