wikipedia.org

Про це повідомляє РБК з посиланням на Reuters.

Поправки передбачали заборону на продаж зброї людям, запідозреним у зв'язках з терористами. Також пропонувалося збільшити час на перевірку тих, хто збирається купити зброю. Поправки не набрали 60 голосів сенаторів, необхідних для їх прийняття.

Читайте такожОбама закликав Конгрес обмежити продаж зброї

Відео дня

«Ситуація повторюється кожного разу. Після кожної трагедії ми намагаємося ухвалити прийнятні заходи безпеки носіння зброї. На жаль, наші спроби блокуються республіканським Конгресом», — сказав лідер демократів у Сенаті Гаррі Рід.

Лідер більшості в Сенаті, республіканець Мітч Макконнелл сказав, що заходи демократів були неефективні. На його думку, вони не були щирі у своїх спробах посилити закон про продаж зброї.

Як пише агентство The Associated Press, демократи називали поправки республіканців «неприйнятно слабкими», в той час, як республіканці стверджували, що внесені зміни від їх політичних конкурентів носять занадто обмежувальний характер.

Читайте такожТрамп пропонує озброїти вчителів у школах

Агентство уточнює, що американцям, які купують вогнепальну зброю від офіційних дилерів, може бути відмовлено в його придбанні з кількох причин. Серед них називається вчинення тяжких злочинів або наявність психічних проблем.

Однак, як пише AP, немає конкретної заборони для тих, хто фігурує у списках запідозрених у зв'язках з терористами. Зараз цей список, за останніми даними, містить 1 млн осіб, включаючи 5 тис громадян США або інших людей, які постійно проживають на території країни.

Поправки були внесені в Сенат після масового розстрілу відвідувачів гей-клубу Pulse в Орландо 12 червня. Жертвами 29-річного Омара Матіна, який відкрив стрілянину в будівлі, стали 49 осіб.