REUTERS

Як  повідомив виданню Bloomberg Businessweek глава компанії Тревіс Каланик, новий сервіс буде запущений в американському Піттсбурзі, штат Пенсільванія, передає Бі-бі-сі.

Читайте такожUber заплатить $10 мільйонів, щоби зняти претензії прокурорів з Каліфорнії

На початковому етапі в машинах все ж будуть присутні водії, які зможуть взяти на себе управління в разі необхідності.

Відео дня

За інформацією Bloomberg, виклик таксі на автопілоті буде здійснюватися за допомогою звичайного мобільного додатку. На першому етапі такі поїздки будуть безкоштовними.

Паралельно автоконцерн Volvo заявив, що буде співпрацювати з Uber в роботі над проектом безпілотного таксі. За інформацією концерну, для реалізації проекту буде використаний автомобіль Volvo XC90, на який Uber встановить свої системи управління.

У роботі над проектом візьмуть участь інженери з обох компаній. "Цей альянс ставить Volvo в центр технологічної революції в автомобільній індустрії", - заявив президент шведської компанії Хакан Самуельсон.

Відразу кілька великих міжнародних компаній розробляють власні безпілотні автомобілі. Зокрема, над такими проектами працюють Google у співпраці з Lexus і LG в співпраці з Mercedes-Benz. При цьому всі проекти поки знаходяться у стадії випробувань.