Президент Росії Дмитро МЕДВЕДЄВ сьогодні вніс до Державної думи проекти законів про поправки до Конституції Російської Федерації, що передбачають продовження терміну повноважень Президента РФ і Держдуми, а також зміни повноважень парламенту відносно уряду.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Кремля.

До парламенту внесено проекти поправок "Про зміну терміну повноважень Президента РФ і Державної думи", "Про контрольні повноваження Державної думи відносно уряду РФ", а також проект федерального конституційного закону "Про внесення змін до федерального конституційного закону "Про уряд РФ".

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 5 листопада Д.МЕДВЕДЄВ, звертаючись до Федеральних Зборів, запропонував продовжити термін повноважень Президента РФ до шести років, а Державної думи - до п`яти років. Окрім цього, Президент РФ запропонував розширити повноваження Держдуми і зобов`язати уряд щорічно звітувати перед парламентом.

Президент Росії запропонував також реформувати виборче законодавство, зокрема, допустити до Держдуми 1-2 представників партій, що набрали 5%, (діючий бар`єр – 7%), відмінити грошові застави для партій на виборах, змінити порядок комплектування Ради Федерації (висувати до неї лише депутатів місцевих законодавчих зборів).