Танкери, ілюстративне фото / REUTERS

Перевезення здійснювалися через Кіпр та Грецію, де російські танкери дозаправлялися. Про це Reuters повідомили джерела в європейській розвідці.

ЄС два роки тому ввів санкції проти уряду Башара Асада за порушення прав людини. Ними передбачена й заборона перевезень через територію ЄС товарів військового призначення.

Читайте такожУ Росії пояснили, чому постачають пальне до Сирії в обхід санкційЯк раніше повідомив Reuters, танкери РФ доставляли реактивне паливо для літаків Сирії через територіальні води Євросоюзу, що є порушенням санкцій ЄС.

Відео дня

Нагадаємо, що Брюссель ввів санкції щодо ще десятьох високопоставлених сирійських військовослужбовців і чиновників режиму Башара Асада. Санкції введені проти людей, "відповідальних за жорстокі репресії проти цивільного населення Сирії, які підтримують режим Асада або пов'язаних з ними людьми". Імена людей, які увійшли в чорний список, поки не називаються.

У списку санкцій Євросоюзу щодо сирійського конфлікту зараз - 217 осіб. Їм заборонено в'їзд в ЄС, а їхні рахунки на території країн-членів ЄС заморожені.