Барак Обама / REUTERS

Президент США Барак Обама виступить з прощальною промовою 10 січня, щоб підвести підсумок свого перебування на посаді і подякувати своїм прихильникам. Про це йдеться в його заяві, поширеній в понеділок, передає Reuters.
Читайте такожРосійські дипломати потихеньку виїхали з будинків відпочинку у США

«Я думаю, що це шанс подякувати вам за цю чудову подорож, відзначити, як завдяки вам на краще за ці вісім років змінилася країна, а також поділитися деякими думками про те, куди ми йдемо», – зазначив Обама.

«З 2009 року ми зіткнулися з певними проблемами, і стали сильнішими, пройшовши через них. Це тому, що ми ніколи не переставали вірити, що разом ми зможемо змінити цю країну на краще», - додав Обама, можливо, натякаючи на тему прощального обігу.

Відео дня

Інавгурація республіканця Дональда Трампа відбудеться 20 січня. В ході своєї виборчої кампанії Трамп пообіцяв скасувати багато заходів політики Обами, включно з його законом про охорону здоров'я.

Обама, який підтримував суперницю Трампа Хілларі Клінтон, заявив, що прагне забезпечити плавний перехід влади, незважаючи на серйозні політичні розбіжності з його наступником.