Франк-Вальтер Штайнмаєр / REUTERS

Про це повідомляє "Радіо Свобода", посилаючись на видання Bild.

Штайнмаєр заявив, що хоча Німеччина повинна готуватися до «непередбачуваності і невизначеності» з адміністрацією Трампа, він все ж переконаний, що Берлін все ж знайде «уважних слухачів» у Вашингтоні, які знають, що «навіть великі країни потребують партнерів в цьому світі».

Канцлер Ангела Меркель, котру Трамп розкритикував за міграційну політику, сказала, що очікує на компроміс з новим президентом США у питаннях торгівлі і військових витратах.

Відео дня

Заступник канцлера Зігмар Габріель раніше заявив, що Німеччина повинна бути готова до того, що Європі, можливо, доведеться створити нову економічну стратегію, якщо Трамп проводитиме протекціоністську торговельну політику.

Читайте такожУ Білому домі розповіли, коли відбудеться перша зустріч Трампа з лідером іншої держави

Німецькі чиновники також стурбовані заявами Трампа про НАТО як «застарілу» структуру і недостатню боротьбу з тероризмом.

Міністр оборони Німеччини Урсула фон дер Лайєн сказала в інтерв’ю газеті Handelsblatt 23 січня, що «НАТО – це не бізнес-угода. Ви не можете купити довіру».

Німеччина відповіла Трампу на критику деяких членів НАТО у несплаті «справедливих внесків»на безпеку, заявивши минулого тижня, що це призведе до збільшення витрат на оборону і що Берлін буде відповідати рекомендації НАТО про внесок у не менш ніж 2% від свого ВВП на оборону.