REUTERS

Як передає ТАСС, демонстранти пройшли маршем від будівлі Конгресу до Міністерства освіти. До акції протесту приєдналися всі основні профспілки вчителів, а також представники різних громадських рухів.

Педагоги і активісти, які їхпідтримують, несли в руках плакати з гаслами: "Гідну зарплату вчителям!", "Ні жебрацькій зарплаті!" і "Коли вчитель бореться за свої права, він теж викладає!". Крім того, профспілки оголосили дводенний страйк, через який початок навчального року в країні було відкладено в 19 із 23 провінцій країни. В школу не пішли близько 12 млн дітей.

Читайте такожЕкс-лідера Аргентини Біньоне засудили до 20 років в'язниці

Відео дня

Тим не менш, президент республіки Маурісіо Макрі взяв участь у присвяченій початку навчального року церемонії в провінції Жужуй на півночі Аргентини, в якій вчителі не стали приєднуватися до акції протесту. "Я дуже жалкую, що багато хто вибрав опортунізм у формі страйку", - сказав глава держави у своєму виступі.

REUTERS

Вчителі вимагають підвищити зарплати на 30-35%, щоб компенсувати наслідки інфляції, яка за підсумками 2016 року склала близько 40%. Уряд пропонує збільшити оплату праці на 18%.

У вівторок в Буенос-Айресі також пройде акція протесту, організована Загальною конфедерацією праці - найбільшим в Аргентині профспілкою. Підтримати маніфестацію закликала екс-президент Аргентини Крістіна Фернандес де Кіршнер.