Мирні жителі залишаються в Мосулі під час боїв за місто / REUTERS

Очолювана США коаліція оприлюднила, у якому визнала, що як мінімум 229 цивільних осіб, ймовірно, були вбиті ударами антиіділівських сил в Іраку і Сирії з початку операції "Непохитна рішучість" майже три роки тому. Про це з посиланням на оприлюднений у суботу документ повідомляє CNN.

Читайте такожСША більше не зосереджують увагу на позбавленні Асада влади в Сирії - посол в ООН

Ця цифра може значно зрости, якщо розслідування авіаударів по іракському Мосулу в середині березня підтвердить смерті десятків мирних жителів.

Відео дня

Високопоставлений чиновник іракського МОЗ цього тижня повідомив CNN, що в Мосулі були виявлені 112 тіл.

Американські військові офіційно розслідують удари. Перевіряються ще 43 повідомлення про загибель цивільних осіб - 23 в Іраку і 20 в Сирії. 12 із 17 лютневих доповідей вже оцінили як недостовірні.

"Ми шкодуємо про ненавмисну загибель мирних жителів в результаті зусиль коаліції з боротьби з ІДІЛ в Іраку та Сирії і висловлюємо наші глибокі співчуття сім'ям загиблих та іншим людям, постраждалим від цих ударів", - йдеться в заяві коаліції.

Також повідомляється, що в період з серпня 2014 і до кінця лютого 2017 року війська коаліції зробили більше ніж 18 600 артилерійських ударів і авіанальотів.