Дональд Трамп / REUTERS

Президент США Дональд Трамп заявив, що пишається ударом США «найбільшою неядерною бомбою» по позиціях терористичної організації «Ісламська держава» в Афганістані. Про це журналістам, як передає CNBC News, він повідомив після зустрічі з чиновниками в Білому домі.

Подію американський лідер, за даними видання, також назвав «дуже-дуже вдалою місією».

«Всі чудово знають, що сталося», — також зазначив глава США, додавши, що все, що він робить — це «дає доручення своїм військовим». «У нас найкращі військові в світі, і вони виконують свою роботу як зазвичай», — додав Трамп, пояснивши, що своїми наказами американська влада «дали їм повне право» на те, що вони роблять.

Відео дня

Читайте такожТрамп не наполягає на відставці Асада

При цьому, за інформацією Business Insider, раніше прес-секретар Білого дому Шон Спайсер відмовився відповідати на питання, чи особисто Трамп віддав наказ використовувати бомбу GBU-43/B Massive Ordnance Air Blast Bomb в Афганістані. За додатковою інформацією журналістів представник адміністрації глави Штатів тоді направив у Міністерство оборони.

Однак свою впевненість у збройних силах США президент, як зазначає CNBC News, пояснив «відверто кажучи» тим, що «останнім часом [американські] військові були успішні».

«Якщо ви подивитеся на те, що відбулося за останні вісім тижнів, і порівняйте з тим, що насправді відбувалося протягом останніх восьми років, ви побачите, що є величезна різниця», — також зауважив Трамп.

Більш докладної інформації про операції США в Афганістані, як пише видання, американський лідер не надав.

Бомбу GBU-43/B Massive Ordnance Air Blast Bomb (MOAB) США скинули на позиції бойовиків ІГ в Афганістані 13 квітня. Пізніше в Білому домі уточнили, що метою цього удару була система тунелів, яку використовували терористи. Бойове застосування бомби такого типу, як зазначав Reuters, стало першим в історії.