REUTERS

Президент Венесуели Ніколас Мадуро заявив, що в рамках своїх конституційних повноважень скликає Національні установчі збори. Про це повідомляє РБК з посиланням на телеканал El Nacional.

Читайте такожВерховний суд Венесуели позбавив парламент законодавчих повноважень

Установчі збори скликаються для реформування венесуельської держави, реформування правової системи, а також Конституції з метою досягнення миру в республіці, зазначає телеканал.

Відео дня

Мадуро зазначив, що вдався до застосування статті 347 конституції Венесуели, тому, що хоче, щоб в парламенті країни були представники "робочого класу, а не еліт". Найближчим часом глава кабінету міністрів підпише відповідний указ.

Лідер опозиції Енріке Капрілес закликав жителів країни не підкорятися рішенням президента і продовжити виступи на вулицях.

У своєму Twitter він назвав скликання Установчих зборів "конституційним шахрайством диктатора Мадуро". "Народ - на вулиці, щоб не підкорятися подібному божевіллю", - написав Капрілес.

Читайте такожПротести у Венесуелі: кількість жертв досягла 24 осіб

Він також заявив, що опозиція "не прийме продовження мадуристського перевороту" і звинуватив Мадуро в прагненні "вбити конституцію боліваріанської республіки".

Вже кілька місяців Венесуела знаходиться в глибокій політичній кризі. Консервативна і права опозиція звинувачують главу держави в серйозних економічних проблемах і вимагають проведення референдуму про відсторонення Мадуро, чиї повноваження закінчуються в 2018 році.