REUTERS

Президент США Дональд Трамп виявив готовність стати посередником у переговорах між Ізраїлем і Палестиною. Про це він заявив за підсумками переговорів з палестинським лідером Махмудом Аббасом, передає РБК з посиланням на CNN.

За словами Трампа, він готовий стати "медіатором, арбітром або посередником", щоб допомогти встановленню миру в регіоні.

Читайте такожЛіга арабських держав запропонувала Ізраїлю примирення

Відео дня

При цьому він підкреслив, що досягти миру палестинці та ізраїльтяни повинні за допомогою прямих переговорів. Для цього він закликав керівництво Палестини "в один голос виступити проти підбурювання до насильства і ненависті". "Зараз там ненависть, але будемо сподіватися, що вона буде зберігатися не дуже довгий час", - сказав Трамп.

У свою чергу, Махмуд Аббас підтвердив прихильність до моделі "двох держав" і незалежної Палестині. Також він підкреслив, що палестинська столиця повинна розташовуватися в Східному Єрусалимі. Він подякував Трампу за готовність до посередництва. "У вас є твердий намір і у вас є прагнення побачити, як всі ці плани увінчаються успіхом", - заявив Аббас.

Як повідомляв УНІАН раніше, голова політбюро палестинського руху ХАМАС Халед Машаль заявив, що у президента США Дональда Трампа є "історична можливість" знайти "справедливе рішення" проблеми палестинського народу.