Дівчина померла від зупинки серця після удару в груди / Фото instagram.com/rebeccablikes

Відомий у Франції фітнес-блогер Ребекка Бургер загинула через вибух сифона для збивання вершків, передає Російська служба Бі-бі-сі.

Про смерть дівчини повідомили її батьки у Facebook, розповівши, що вдома з нею стався нещасний випадок.

Пізніше попередження про небезпеку несправних сифонів-кремерів було опубліковано у її аккаунті в Instagram. Там уточнювалося, що апарат вибухнув і його фрагмент вдарив Ребекку в груди, що призвело до смерті.

Відео дня

Французькі ЗМІ повідомляли, що вона померла від зупинки серця після інциденту, незважаючи на надану їй медичну допомогу.

Читайте такожУ Москві онука Хрущова загинула під колесами електрички

Блогер, яка писала про фітнес і подорожі, була добре відома у Франції, у неї було близько 55 тисяч підписників у Facebook і 154 тисячі - в Instagram.

Кулінарний сифон працює, впорскуючи оксид азоту або вуглекислий газ в металевий контейнер. У результаті всередині балончика створюється високий тиск, необхідний для газування води, маринування, або виготовлення кондитерських виробів.

Фото

Рух на захист прав споживачів у Франції протягом кількох років попереджав читачів про несправність у сифонах, які потенційно можуть становити небезпеку.

Власники пристроїв отримували різні травми - від зламаних зубів і шуму у вухах до множинних переломів і, в одному випадку, втрати ока, повідомляє журнал 60 Millions. Однак видання зазначає, що нові прилади, виготовлені після 2015 року, поки виглядають безпечними.

У 2013 році жертва сифона, що вибухнув, розповіла радіо RTL: "Я зламала шість ребер і грудину. У лікарні мені сказали, що якби удар і вибух припали на область серця, я була б уже мертва".

Число подібних інцидентів настільки велике, що в 2014 році французька влада випустила попередження, де зазначалося, що нещасний випадок може статися в будь-який момент, навіть після кількох років використання приладу.

Щонайменше один виробник відкликав свої пристрої - однак через рік лише 25 тисяч чоловік повернули сифони, хоча куплено було 160 тисяч, передає Le Parisien.